Lees alles over dit mooie project

Y&Y Fashion

We verzorgden branding en marketing voor Y&Y Fashion, resulterend in €90.000 omzet in het eerste jaar.
Klant
Y&Y Fashion
Datum
January 2023
Categorie
Webshop en ads
home linesmobile home lines

Uitdaging

Y&Y Fashion, een nieuw en ambitieus online modebedrijf opgericht door de beste vriendinnen Yasemin en Yrsa, stond voor de uitdaging om zich te vestigen in een sterk concurrerende markt. Met hun passie voor mode en een breed assortiment aan trendy fashion artikelen, wilden ze niet alleen een aantrekkelijke online aanwezigheid creëren, maar ook snel naamsbekendheid en omzet genereren. De belangrijkste uitdagingen waren het ontwikkelen van een sterke merkidentiteit, het opzetten van effectieve marketingstrategieën en het uitvoeren van doelgerichte advertenties op platforms zoals Google en TikTok om hun doelgroep te bereiken en aan te spreken.

No items found.

Onze aanpak

Onze aanpak voor Y&Y Fashion bestond uit een reeks strategische stappen om hun merk te positioneren en hun marketingdoelen te realiseren:

 1. Complete branding
  • Logo-ontwerp en merkidentiteit: we begonnen met het ontwerpen van een uniek en herkenbaar logo dat de stijl en visie van Y&Y Fashion weerspiegelt. Daarnaast creëerden we een uitgebreide merkidentiteit met kleuren, lettertypen en visuele elementen die consistent gebruikt kunnen worden op alle marketingmaterialen en de website.
  • VIsuele content: we ontwikkelden een reeks visuele content, zoals banners, sociale media posts en advertenties die de kernwaarden en het unieke karakter van Y&Y Fashion benadrukken.
 2. Marketingstrategie
  • Doelgroepanalyse: we voerden een uitgebreide analyse uit van de doelgroep van Y&Y Fashion, inclusief demografische gegevens, koopgedrag en voorkeuren, om gerichte marketingcampagnes te ontwikkelen.
  • Contentcreatie: we creëerden boeiende content, waaronder blogposts, lookbooks en modetips, om de betrokkenheid van de doelgroep te vergroten en organisch verkeer naar de website te stimuleren.
 3. Advertentiecampagnes
  • Google Ads: we zetten gerichte Google Ads-campagnes op om potentiële klanten te bereiken die actief op zoek zijn naar modeartikelen. Hierbij maakten we gebruik van zoekwoordoptimalisatie en aantrekkelijke advertentieteksten om de click-through rate (CTR) te verhogen.
  • TikTok Ads: we richtten ons ook op TikTok, een snelgroeiend platform onder de jongere doelgroep, met creatieve en visueel aantrekkelijke advertenties die inspeelden op de laatste modetrends en challenges. Dit hielp om de merkbekendheid te vergroten en directe betrokkenheid te genereren.
No items found.

Resultaat

Dankzij onze gecombineerde inspanningen op het gebied van branding en marketing bereikte Y&Y Fashion indrukwekkende resultaten binnen hun eerste jaar:

 • Omzetgroei: Y&Y Fashion schaalde naar een omzet van €90.000, een significant succes voor een nieuw bedrijf in hun eerste jaar.
 • Sterk merkidentiteit: de door ons ontwikkelde branding zorgde voor een herkenbare en consistente merkbeleving, wat bijdroeg aan de professionaliteit en aantrekkingskracht van het merk.
 • Effectieve advertenties: de gerichte Google Ads en TikTok Ads campagnes verhoogden de zichtbaarheid van Y&Y Fashion aanzienlijk en trokken een groot aantal potentiële klanten naar de website.
 • Verhoogde online betrokkenheid:  onze contentstrategieën en visuele content zorgden voor hogere betrokkenheid op sociale media en meer organisch verkeer naar de website, wat bijdroeg aan de groeiende klantbase van Y&Y Fashion.

Met deze strategische aanpak hebben we Y&Y Fashion geholpen om een solide basis te leggen voor hun toekomstige groei en succes in de mode-industrie.

No items found.
Nog niet uitgekeken?

Neem een kijkje tussen de rest van onze pronkstukken

Wij maken al onze projecten met liefde, passie en volledige toewijding. Nog niet alle projecten staan op onze website, maar wel al een hoop!

Knapen Fanshop

We migreerden de Knapen Fanshop van Magento naar Shopify met custom features.

Linktree Alternatief

We ontwikkelden een snelle, aanpasbare persoonlijke website voor Enzo Knol als alternatief voor Linktree.

HCME Webshop

We bouwden een geavanceerde webshop voor Hitachi Construction Merchandise met veel custom features.