Lees alles over dit mooie project

HCME Webshop

We bouwden een geavanceerde webshop voor Hitachi Construction Merchandise met veel custom features.
Klant
HCME Webshop
Datum
October 2023
Categorie
Complete webshop
home linesmobile home lines

De uitdaging

The Merchandise Company gaf ons de opdracht om een nieuwe, complexe webshop te ontwikkelen voor de officiële Hitachi Construction Machinery Merchandise. De bestaande webshop was op maat gemaakt en voldeed niet langer aan de groeiende eisen en verwachtingen. De overgang naar een nieuw platform moest niet alleen de huidige functionaliteiten behouden, maar ook aanzienlijke verbeteringen en uitbreidingen bieden. De belangrijkste uitdagingen waren:

 1. Aangepaste BTW-berekeningen: De webshop moest verschillende BTW-regels kunnen hanteren afhankelijk van de locatie van de klant en het type product.
 2. Dealer Accounts: Er moesten accounts worden aangemaakt voor dealers met specifieke tarieven en voorwaarden.
 3. Volumekorting op basis van klantgroep: De webshop moest in staat zijn om automatische kortingen toe te passen op basis van de bestelhoeveelheid.
 4. Complexe Integraties: Het platform moest naadloos integreren met diverse systemen voor voorraadbeheer, verzending en facturatie.
No items found.

Onze aanpak

Onze aanpak was gericht op het ontwikkelen van een robuuste, flexibele en schaalbare webshop die aan al deze complexe eisen kon voldoen. We werkten nauw samen met The Merchandise Company en Hitachi Construction Machinery om hun specifieke behoeften en wensen volledig te begrijpen. Onze aanpak bestond uit de volgende stappen:

 1. Analyse en planning
  • Uitgebreide analyse van de bestaande op maat gemaakte webshop en identificatie van alle essentiële en gewenste functionaliteiten.
  • Gedetailleerde planning van de migratie naar een nieuw platform, waarbij rekening werd gehouden met alle noodzakelijke aanpassingen en integraties.
 2. Ontwikkeling
  • Ontwikkeling van een op maat gemaakte Shopify-webshop met een focus op gebruiksvriendelijkheid en prestaties.
  • Implementatie van complexe BTW-berekeningen, rekening houdend met verschillende landen en productcategorieën.
  • Creatie van een dealersysteem met specifieke login-accounts, waardoor dealers toegang hebben tot speciale tarieven en condities.
  • Integratie van staffelkortingen en volume kortingen, waarbij de prijzen automatisch worden aangepast op basis van de bestelhoeveelheid.
 3. Integraties
  • Naadloze integratie met bestaande systemen voor voorraadbeheer, verzending en facturatie, om een soepele en efficiënte bedrijfsvoering te garanderen.
  • Gebruik van API’s en aangepaste middleware om verschillende systemen met elkaar te verbinden en gegevens in real-time te synchroniseren.
 4. Testen en optimalisatie
  • Uitgebreide tests om ervoor te zorgen dat alle functionaliteiten correct werken en dat de webshop optimaal presteert.
  • Doorlopende optimalisatie op basis van feedback van The Merchandise Company en Hitachi Construction Machinery.
No items found.

Het resultaat

De ontwikkeling van de officiële Hitachi Construction Machinery Merchandise webshop resulteerde in een van de meest complexe en geavanceerde webshops die we tot nu toe hebben gebouwd. Het nieuwe platform biedt een scala aan functies en voordelen die de operationele efficiëntie en klanttevredenheid aanzienlijk hebben verbeterd:

 • Aangepaste BTW-berekeningen: De webshop kan nu nauwkeurige BTW-berekeningen uitvoeren op basis van de locatie en het type klant, wat zorgt voor naleving van internationale belastingregels.
 • Dealer Accounts: Dealers kunnen inloggen op hun accounts en genieten van aangepaste tarieven en condities, wat de relatie met dealers versterkt en de verkoopprocessen stroomlijnt.
 • Volumekortingen: Automatische toepassing van kortingen op basis van de bestelhoeveelheid heeft de verkoop gestimuleerd en klanten aangemoedigd om grotere hoeveelheden te kopen.
 • Complexe Integraties: Naadloze integratie met systemen voor voorraadbeheer, verzending en facturatie heeft geleid tot een efficiëntere bedrijfsvoering en een verbeterde klanttevredenheid.
No items found.
Nog niet uitgekeken?

Neem een kijkje tussen de rest van onze pronkstukken

Wij maken al onze projecten met liefde, passie en volledige toewijding. Nog niet alle projecten staan op onze website, maar wel al een hoop!

Knapen Fanshop

We migreerden de Knapen Fanshop van Magento naar Shopify met custom features.

Linktree Alternatief

We ontwikkelden een snelle, aanpasbare persoonlijke website voor Enzo Knol als alternatief voor Linktree.

HCME Webshop

We bouwden een geavanceerde webshop voor Hitachi Construction Merchandise met veel custom features.